Recipe: Appetizing Roti Keju Bawang Putih π°π·
Roti Keju Bawang Putih π°π·.
You can cook Roti Keju Bawang Putih π°π· using 11 ingredients and 4 steps. Here is how you cook it.
Ingredients of Roti Keju Bawang Putih π°π·
- You need of ketul Bun Mentega (beli je).
- You need of Isi Keju.
- You need of Krim Keju (Cream Cheese).
- You need of Susu Pekat Manis.
- You need of Susu Full Cream.
- It's of Sapuan Bawang Putih.
- Prepare of Bawang Putih. (Cincang halus).
- You need of Mentega/Buttercup Spread (cairkan).
- Prepare of Parsley Kering.
- Prepare of biji Telur (Dipukul).
- You need of Secubit Garam (opsyenal sbb spread dah masin).
Roti Keju Bawang Putih π°π· instructions
- Lembutkan Krim Keju dengan lenyekkannya. Masukkan Susu Pekat Manis dan Susu Full Cream. Gaulkan sehingga tekstur menjadi lembut dan boleh disapu pada roti..
- Untuk sapuan Bawang Putih, campurkan semua bahan dan kacau sebati..
- Potong Bun kepada 4 bahagian (bun saya kecil), sapukan dengan bancuhan krim keju ke dalam bun dan sapukan bancuhan bawang putih di atas bun..
- Panaskan oven dahulu dengan suhu 160 darjah selsius. Bakar dalam 10 minit. Saya juga buat sapuan pada Roti Gardenia. Bakar juga. Sedap..
Ulasan
Catat Ulasan