Recipe: Appetizing Roti Keju Bawang Putih πŸ‡°πŸ‡·

Roti Keju Bawang Putih πŸ‡°πŸ‡·.

Roti Keju Bawang Putih πŸ‡°πŸ‡· You can cook Roti Keju Bawang Putih πŸ‡°πŸ‡· using 11 ingredients and 4 steps. Here is how you cook it.

Ingredients of Roti Keju Bawang Putih πŸ‡°πŸ‡·

  1. You need of ketul Bun Mentega (beli je).
  2. You need of Isi Keju.
  3. You need of Krim Keju (Cream Cheese).
  4. You need of Susu Pekat Manis.
  5. You need of Susu Full Cream.
  6. It's of Sapuan Bawang Putih.
  7. Prepare of Bawang Putih. (Cincang halus).
  8. You need of Mentega/Buttercup Spread (cairkan).
  9. Prepare of Parsley Kering.
  10. Prepare of biji Telur (Dipukul).
  11. You need of Secubit Garam (opsyenal sbb spread dah masin).

Roti Keju Bawang Putih πŸ‡°πŸ‡· instructions

  1. Lembutkan Krim Keju dengan lenyekkannya. Masukkan Susu Pekat Manis dan Susu Full Cream. Gaulkan sehingga tekstur menjadi lembut dan boleh disapu pada roti..
  2. Untuk sapuan Bawang Putih, campurkan semua bahan dan kacau sebati..
  3. Potong Bun kepada 4 bahagian (bun saya kecil), sapukan dengan bancuhan krim keju ke dalam bun dan sapukan bancuhan bawang putih di atas bun..
  4. Panaskan oven dahulu dengan suhu 160 darjah selsius. Bakar dalam 10 minit. Saya juga buat sapuan pada Roti Gardenia. Bakar juga. Sedap..

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Easiest Way to Make Delicious Sirap Selasih

Recipe: Tasty Empek empek dos isi telur

Recipe: Tasty Pempek udang rebon isi telur dadar