How to Make Appetizing Water Roux @ Tang Zhong @ Yudane - Pembaik Roti

Water Roux @ Tang Zhong @ Yudane - Pembaik Roti.

Water Roux @ Tang Zhong @ Yudane - Pembaik Roti You can have Water Roux @ Tang Zhong @ Yudane - Pembaik Roti using 2 ingredients and 4 steps. Here is how you cook that.

Ingredients of Water Roux @ Tang Zhong @ Yudane - Pembaik Roti

  1. Prepare of ️⃣ 50g tpg hi protein.
  2. Prepare of ️⃣ 250g air.

Water Roux @ Tang Zhong @ Yudane - Pembaik Roti instructions

  1. Masukkan tepung dan air ke dalam pan/periuk untuk memasak.
  2. Whisk kan bagi sebati sampai tiada ketulan tepung.
  3. Masak pada api yang kecil dan sentiasa kacau hingga manjadi adunan yang memekat. Kalau ada kitchen thermometer masak hingga suhu 65°c.
  4. Sejukkan dan bahagikan ke dalam bekas kecil-kecil supaya senang nak guna nanti. Sis timbang 60g untuk kegunaan 500g adunan doh.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Easiest Way to Make Delicious Sirap Selasih

Recipe: Tasty Empek empek dos isi telur

Recipe: Tasty Pempek udang rebon isi telur dadar